TIPS MEMBELI LAPTOP “2”

Salam sejahtera semua,Sebelum ini saya  telah kongsikan cara dan panduan membeli laptop/computer. Di sini saya akan memberikan lagi tips-tips untuk membeli laptop atau komputer. Diharap anda semua dapat sesuatu yang bermanfaat dari nukilan ini...terima kasih... Sekarang ni PC/Laptop dah semakin murah. Kalau RM 1000 Lebih pun dah boleh dapat satu.Sebelum anda ingin membeli PC/Laptop saya nak bagi sedikit tips mengenai beberapa benda yang penting dan mustahak untuk di kongsikan bersama anda. Waktu nak beli Laptop mula-mula tengok harga. Selalunya untuk harga RM 1400 dan kebawah laptop ini tidak di sertakan dengan Original Window Operating System. Kebanyakannya pakai yang cetak rompak. Kalau ada pun Selalunya akan bg Operating system yang Starter Edition. Kalau harga RM 1700dan keatas selalunya laptop tu akan di sertakan dgn Original Operating System.Tips Penting:- Kalau nak check laptop anda guna Original OS boleh tengok di bahagian bawah laptop. ada tak COA (Certificate of Authenticity) dr Microsoft Yang ke 2, Boleh lihat di bahagian Processor. Untuk model terbaru Processor Model Intel ialah Intel i3, Intel...
Read More

How to optimize battery power on your laptop

Have you ever run out of battery power on your laptop, notebook, or netbook during a meeting or a class? Sufficient battery life is a persistent challenge for mobile PC users. You can take simple maintenance steps to extend the life of your laptop battery. The Windows operating system also offers several ways to help maximize the battery life of your mobile computer. In this article, I'll introduce some tips that you can use to recharge a battery and extend laptop battery life, and I’ll discuss how to take advantage of Windows settings to manage power more efficiently. Treat your battery right For on-the-go computing, your battery is your best friend. Knowing how it likes to be treated is the first step to keeping both of you happy. Keep battery contacts clean. Battery contacts can get dirty or corroded over time, reducing the effective delivery of power. With your mobile PC turned off and unplugged from its external power source, remove the battery. Use a cotton swab...
Read More

Ada Apa Dengan Samsung

6 Fakta Tentang Syarikat Samsung (Menarik!) Jenama samsung memang telah dikenali ramai....Saya juga merupakan pengguna Samsung... :) Namun, apa yang menarik dengan samung?? 6 Fakta Tentang Syarikat Samsung (Menarik!) | Sebut sahaja Samsung, lihat sahaja jenama Samsung minda kita pasti akan terbayang tentang smartphone yang canggih seperti Samsung Galaxy S3, S2, dan lain-lain lagi. Namun itu minda sekarang. Jika dahulu Samsung membina nama dengan barangan elektronik seperti televisyen, LCD Monitor dan sebagainya. Tahukah anda bahawa Samsung bukan sahaja menjalankan perniagaan berasaskan produk elektronik, tetapi ia mempunyai projek besar yang tidak semua orang tahu. Apakah projek-projek tersebut? Dahulu, Samsung dianggap sebagai jenama elektronik kelas ke-dua. Produk mereka dianggap kurang berkualiti dan kurang berstatus dibandingkan dengan jenama lain, khususnya jenama berasal dari Jepun. Namun kerja keras Samsung akhirnya membuahkan hasil. Hingga akhirnya vendor berasal dari Korea Selatan tersebut saat ini menjadi pengeluar elektronik kelas dunia yang disegani. Ingin tahu beberapa fakta menarik mengenai pengeluar smartphone terbesar di dunia ini? Jemput baca. 1. Punya Bisnes Dalam Bidang Pembinaan dan Perkapalan Samsung Electronics yang memproduksi smartphone, peti ais, sehingga mesin...
Read More

Memanjangkan Jangka Hayat Laptop/Notebook

Kali ini kami ingin berkongsi sedikit tips penjagaan laptop anda. Kerana memandangkan ramai antara pelanggan kami asyik bertanya masalah atau soalan yang sama,maka kami akan post-kan di sini soalan tersebut dan jawapan dari kami..BAGAIMANA MENJAGA JANGKA HAYAT LAPTOP/NOTEBOOK ATAU MEMANJANGKAN JANGKA HAYAT LAPTOP/NOTEBOOK...Siapa yang tau berapakah tempoh maksimum yang kita boleh guna sesebuah laptop untuk menjaga jangka hayat laptop tersebut?jawapannya ialah lihat kembali maklumat asal laptop tersebut,berapa lama bateri laptop tersebut boleh bertahan,jika 3 jam.maka itulah tempoh yg laptop tersebut boleh tahan..jika 5 jam,maka samalah..kerana kualiti binaan setiap laptop adalah berbeza mengikut model dan jenama..atau dengan kata lain tengok bajet pengilang tersebut..jika murah,maka adalah udang di dalam mee...hehe..what u  pay,dats what u got..what do u expected from cheap item...(so,faham-faham la kan...).tp bagaimana jika tempoh bateri semakin merosot,ada teori yg mengatakan jangka hayat laptop tersebut juga merosot,tapi xsemestinya laptop tersebut akan rosak terus. ada banyak lagi kemungkinan lain yg membuatkan laptop rosak... Sila lawat laman web kami untuk maklumat lebih lanjutYour IT...
Read More

New Compatible Acer Notebook 65W 19V 3.42A AC Adapter/Charger Grade A

Feature available to Store Members We are selling brand new item that you are looking for a long time..   New Compatible Acer Notebook 65W 19V 3.42A AC Adapter/Charger Grade 1 With Waranty 6month. Compatible with the following series: compatible Model: (Please press "Ctrl" + "F" on your keyboard to find your model)Acer AspireAspire 1200Aspire 1410 (1414WLCi)Aspire 1640 (1642WLMi)Aspire 1650Aspire 1680 (1681LCi, 1681WLCi, 1681WLMi, 1683WLMi, 1684WLMi, 1685WLMi)Aspire 1690 (AS1690LCi, AS1690WLCi, AS1690WLMi, AS1691WLCi, AS1691WLMi, AS1692WLMi, AS1694WLMi)Aspire 2000, 2010, 2020Aspire 3000 (3002LCi, 3002WLCi, 3002WLMi, 3003WCi, 3003WLCi)Aspire 3030Aspire 3500 (3502LCi, 3502NLCi, 3502WLCi, 3503LCi, 3503WLCi, ZL6)Aspire 3600 (3603WXCi, 3603WXMi, 3602NWXM, 3603WXCi 3603WXMi, 3603NWXM 3603NWXMi, 3603XCi, 3608NWXCi, 3608WXCi 3608WXMi)Aspire 3610Aspire 5000 (5002LMi, 5002WLMi, 5004WLMi)Aspire 5030, 5510Aspire 9100 Acer TravelmateTravelMate 2xx-Series: (200DX / 200T / 201 / 201T / 202 / 202T / 210 Series / 210 / 210T / 210TER / 210TXF / 211 / 211T / 212 / 212T / 212TE / 212TXV / 213 / 213T / 213TX / 213TXV / 220 / 222 / 223 / 225Series / 222X /...
Read More

New Compatible Dell Notebook 65W 19.5V 3.34A AC Adapter/Charger Grade A 3 months warranty

Feature available to Store Members We are selling brand new item that you are looking for a long time..   New Compatible Dell Notebook 65W 19.5V 3.34A AC Adapter/Charger Grade A With Waranty 3month. Compatible Models: Dell Inspiron : 1150 1420 1501 1520 1521 1525 1526 1720 1721 6000 6400 8500 8600 9200 9300 9400 300M 500M 505M 600M 630M 640M 700M 710M E1405 E1505  Dell Latitude : 100L 131L D400 D410 D420 D430 D500 D505 D510 D520 D530 D531 D531N D560 D600 D610 D620 D630 D630N D631 D631N D800 D810 D820 D830 D830N X300 Dell XPS M140 M1210 M1330 M1530Dell Studio15 17 Dell Precision M20 M2300 M4300 M65 M70DellVostro 1000 1400 1500 1700 and others that meets the same specification and size. This is compatible adapter,so if it can fits with your notebook (make sure ac output and size same with your notebook), you can buy this adapter / charger and use to your notebook without worries.   Warranty up to 3 MONTHS Limited Warranty Weight: 0.42kg - 0.48kg Output Power: 65W,...
Read More

New Compatible HP/Compaq Notebook 65W 18.5V 3.5A AC Adapter/Charger Grade A 6 Month Warranty

Feature available to Store Members We are selling brand new item that you are looking for a long time.. New Compatible HP/Compaq Notebook 65W 18.5V 3.5A AC Adapter/Charger Grade 1 With Waranty 6month.  Compatible with the following series: Compaq Presario M2000 Series M2000, M2001, M2005, M2005US, M2007, M2007US, M2010, M2010CA, M2010US, M2015, M2015CL, M2070, M2070US, M2099, M2100, M2100, M2101, M2101US, M2105, M2105CA, M2105US, M2108, M2108US, M2200, M2300, M2400, M2401, M2401XT Compaq Presario 2800 Series 2800, 2800CA, 2800T, 2800US, 2801, 2801CL, 2805, 2805US, 2806, 2806CL, 2810, 2810CA, 2810EA, 2811, 2811CA, 2811CL, 2811EA, 2815, 2815EA, 2816, 2816EA, 2878, 2878CL, 2879, 2879CL, 2880, 2880CL, 2881, 2881CL Compaq Presario V2000 Series V2000, V2000t, V2000z, V2001, V2002, V2003, V2004, V2005, V2006, V2007, V2008, V2009, V2010, V2010US, V2016, V2017, V2018, V2019, V2020, V2021, V2022, V2023, V2024, V2025, V2026, V2027, V2028, V2029, V2030, V2030US, V2031, V2032, V2033, V2034, V2035, V2036, V2037, V2038, V2039, V2040, V2040US, V2041, V2069, V2069CL Compaq Presario V2100 Series V2100, V2110, V2110US, V2110CA, V2130, V2135, V2135US, V2140, V2140US, V2140CA, V2146, V2146CL, V2150, V2150US Compaq Presario V2200 Series V2200,...
Read More

computer classs

COMPUTER CLASS!!! END YEAR PROMOTION!!!  DON’T  MISS IT…. BASIC COMPUTER CLASS ONLY FOR A MONTH!!!  kami merupakan sebuah syarikat yang berpengalaman,menyediakan program latihan untuk subjek komputer yang berkenaan dimana yang diperlukan oleh setiap orang,terutamanya para pelajar,pekerja dan orang awam.kami menyediakan subjek yang bertepatan yang memenuhi kriteria yang diperlukan dalam mencari kerja atau dalam bidang pendidikan.sebagai tambahan,kami juga menyediakan tenaga pengajar yang khusus dan berpengalaman dalam bidang IT. SUBJEK                      Microsoft word 2007-Basic                                             Microsoft power point 2007 – Basic Microsoft excel 2007- Basic Intro to internet skills Intro to email Price package PROMOTION (5 subjects) -standard Package RM350 (NP: RM 500) -PROMOTION :RM310 -student PackageRM250 (NP: RM450) *STARTING OCTOBER 2012call 0380605738 ...
Read More

CPU BERDARAH…

Menarik CPU Berdarah ini...Post ini diambil dari www.kopipesz.com. Apa yang menarik ialah CPU ini seperti ada urat darah di mana darah kelihatan mengalir dalam CPU ini... Saksikan... .. .. .. .. . .. .. .. .. .. .. Sebelum ini, aku ada paparkan casing CPU PC Wall E yang awesome. Sekarang mari lihat pula, casing CPU PC White Silence. Ianya adalah sebuah projek pengubahsuaian terhadap casing CPU PC yang tersangat win dan mungkin diantara casemods paling menarik yang anda pernah lihat. Cecair merah tersebut bukan darah sebenar, tetapi ianya adalah sistem penyejuk PC tersebut. Casemods PC yang sangat kreatif! ...
Read More

Get The Latest ECLIPSE YES 4G….

Get The Latest ECLIPSE YES 4G.... YTL Communication has launch a new product called ECLIPSE which is a smartphone that have a various of function and with up-to-date feature... Today they have a Dealer Conference Day...They have many package to offer and for sure have many interesting 4G broadband package and gift.... This product and package will launch for others on 2nd May 2012...so just wait and see.... During Dealer Conference Day 25/4/2012...wow!can do 4 video call at one time.. Lunch time...thanks to YTL (YES 4G) for the luch... This is the ECLIPSE box... ECLIPSE $G Smartphone This is front box (how is it?nice rite?) i have one..how about u? Hi, I'm ECLIPSE 4G.... Below is the specs for ECLIPSE...: Processor : 1Ghz Qualcomm Snapdragon MSM8255 processor with Adreno 205 GPU Platform : Android 2.2 Memory : 512 MB RAM and 2GB storage Display : 4.1" inch TFT multi-touch capacitive display (480x800) Network Connectiviti : 4G WiMAX/ HSPDA/WCDMA/GSM/GPRS/EDGE/Wifi (up to 4 wifi connection) / Bluetooth 2.1 Camera : 5mp (primary)-autofocus,LED Flash. VGA (secondary) facing front. Sensors : Proximity, Ambient Light, 3-axis...
Read More