Refurbished VS Second Hand Computer/Component

Refurbished VS Second Hand Computer/Component

Refurbished VS Second Hand Computer/Component Salam sejahtera semua... Baru-baru ini ramai yang bertanyakan saya apakah perbeazaannya Refurbished Computer dan Second Hand Computer. Kerana bagi mereka ia adalah sama- iaitu komputer terpakai. Biar kami terangkan apa itu REFURBISHED COMPUTER Refurbished computer dengan maksud ringkas "komputer 2nd hand yang telah di-cek dan dibaiki segala komponen di dalamnya agar betul2 tahan dan berkualiti. dengan maksud lain- In computer technology, refurbished refers to "old" or used computer equipment that has been restored to like-new working condition and/or appearance or computer devices that have been sent back to the factory to fix a flaw. The term typically refers to the hardware components of a computer that have been either replaced with similar components or updated with newer technology than the device originally came with. Companies that lease computers will often refurbish the computers after they are turned in and resell the refurbished units, commonly referred to as refurbs, at prices lower than those of new computers and/or donate the refurbs to...
Read More

Refurbished VS Second Hand Computer/Component

Salam sejahtera semua...Baru-baru ini ramai yang bertanyakan saya apakah perbeazaannya Refurbished Computer dan Second Hand Computer. Kerana bagi mereka ia adalah sama- iaitu komputer terpakai.Biar kami terangkan apa itu REFURBISHED COMPUTER Refurbished computer dengan maksud ringkas "komputer 2nd hand yang telah di-cek dan dibaiki segala komponen di dalamnya agar betul2 tahan dan berkualiti.dengan maksud lain-In computer technology, refurbished refers to "old" or used computer equipment that has been restored to like-new working condition and/or appearance or computer devices that have been sent back to the factory to fix a flaw. The term typically refers to the hardware components of a computer that have been either replaced with similar components or updated with newer technology than the device originally came with. Companies that lease computers will often refurbish the computers after they are turned in and resell the refurbished units, commonly referred to as refurbs, at prices lower than those of new computers and/or donate the refurbs to schools or charities.http://www.webopedia.com/TERM/R/refurbished.html Bagi  SECOND...
Read More

MERDEKA MAD CRAZY PROMO!!!

MERDEKA MAD CRAZY PROMO!!!  PROMOSI GILA GILA MERDEKA  56 YEARS MERDEKA!!!     DISCOUNT UP TO 35% FOR LAPTOP CHARGER (RM56) & BATTERY (RM156)  GET MERDEKA MAD CRAZY PROMO NOW IN LIMITED TIME (5 DAYS ONLY)!!!  ADAPTER BRAND / MODEL:  ALL BRAND/MODEL (LIST BELOW) RM 56 ONLY!!! ACER  HEAD CONNECTOR POWER  CABLE CONNECTOR  STANDARD (YELLOW HEAD)  5.5*1.7  19V 3.42A (65WATT)  3 PIN/PRONG  MINI 5.5*1.7  19V 1.58A (30WATT)  2 PIN/PRONG  HP  STANDARD (YELLOW HEAD) 4.8*1.7  18.5V 3.5A (65 WATT)  3 PIN/PRONG  PIN 7.4* 5.0  18.5V 3.5A (65 WATT)  3 PIN/PRONG  MINI 4.0*1.7  18.5V 1.58A (30 WATT)  2 PIN/PRONG  TOSHIBA  STANDARD 5.5*2.5  19V 3.42A (65WATT)  3 PIN/PRONG  BATTERY BRAND / MODEL: ALL BRAND/MODEL (LIST BELOW) RM 156 ONLY!!!  ACER: ZG8,751, 532H, TIMLINE :- 1810T, 3820T, 1830T, 3810T, 4810T, 5810T. ASPIRE : - 4925, 4825, 4741ZG, 4732Z, 4920, 4710. ASPIRE ONE :-D260, D255.  DELL : VOSTRO:- 1400, 1420. INSPIRON :- 1525, 1526, 1564, N4010, N5010, N4020. STUDIO :-1535, 1536, 1555  HP / COMPAQ : CQ 20, 35, 40, 42, 62. PAVILLION :- DV3, DV4, DV2000. PRESARIO :- V3000. MINI :-110, 210,  1000 SERIES, 3000 SERIES. 4410S  WHY WITH US?  ØWE ARE TRUSTED COMPANY FOR MANY YEARS. ØWE ARE ONLY SUPPLY GOOD AND RELIABLE BRAND AND QUALITY PRODUCTS ØALL PROMOTED ITEMS...
Read More

ADVANCE F78 7800mAh Power Bank External Backup Battery! FREE Adapter!

ADVANCE F78 7800mAh Power Bank External Backup Battery! FREE Adapter! Perfect solution to POWER your mobile phones and digital devices anywhere, anytime. Mobiles phones can easily run out of battery when they are used often especially someone with a busy and hectic schedule. Don’t let the power consumption fail you by getting Advance F78 Portable Power Bank with 7800mAh capacity and you can charge your mobile phone or digital device without hassle. It features an integrated charging cable with built-in Apple, Micro USB and Nokia connectors and no more carrying that little baggy of connectors/tips for all those devices. It easily slips into your bag or pouch because it’s light and slim so you can bring it all around without feeling the weight. Compatibility:  iPhone, iPad, iPod, Samsung, Blackberry, HTC, Nokia, GPS, PSP, Camera, MP3/MP4 players, USB music speaker, Bluetooth products and other digital devices. Features: • 100% Brand New & High Quality • 7800mAh capability, powerful with long operation time. • Charge most of the smartphones, tablets, game consoles, cameras and other...
Read More

Memanjangkan Jangka Hayat Laptop/Notebook

Kali ini kami ingin berkongsi sedikit tips penjagaan laptop anda. Kerana memandangkan ramai antara pelanggan kami asyik bertanya masalah atau soalan yang sama,maka kami akan post-kan di sini soalan tersebut dan jawapan dari kami..BAGAIMANA MENJAGA JANGKA HAYAT LAPTOP/NOTEBOOK ATAU MEMANJANGKAN JANGKA HAYAT LAPTOP/NOTEBOOK...Siapa yang tau berapakah tempoh maksimum yang kita boleh guna sesebuah laptop untuk menjaga jangka hayat laptop tersebut?jawapannya ialah lihat kembali maklumat asal laptop tersebut,berapa lama bateri laptop tersebut boleh bertahan,jika 3 jam.maka itulah tempoh yg laptop tersebut boleh tahan..jika 5 jam,maka samalah..kerana kualiti binaan setiap laptop adalah berbeza mengikut model dan jenama..atau dengan kata lain tengok bajet pengilang tersebut..jika murah,maka adalah udang di dalam mee...hehe..what u  pay,dats what u got..what do u expected from cheap item...(so,faham-faham la kan...).tp bagaimana jika tempoh bateri semakin merosot,ada teori yg mengatakan jangka hayat laptop tersebut juga merosot,tapi xsemestinya laptop tersebut akan rosak terus. ada banyak lagi kemungkinan lain yg membuatkan laptop rosak... Sila lawat laman web kami untuk maklumat lebih lanjutYour IT...
Read More

New Compatible Acer Notebook 65W 19V 3.42A AC Adapter/Charger Grade A

Feature available to Store Members We are selling brand new item that you are looking for a long time..   New Compatible Acer Notebook 65W 19V 3.42A AC Adapter/Charger Grade 1 With Waranty 6month. Compatible with the following series: compatible Model: (Please press "Ctrl" + "F" on your keyboard to find your model)Acer AspireAspire 1200Aspire 1410 (1414WLCi)Aspire 1640 (1642WLMi)Aspire 1650Aspire 1680 (1681LCi, 1681WLCi, 1681WLMi, 1683WLMi, 1684WLMi, 1685WLMi)Aspire 1690 (AS1690LCi, AS1690WLCi, AS1690WLMi, AS1691WLCi, AS1691WLMi, AS1692WLMi, AS1694WLMi)Aspire 2000, 2010, 2020Aspire 3000 (3002LCi, 3002WLCi, 3002WLMi, 3003WCi, 3003WLCi)Aspire 3030Aspire 3500 (3502LCi, 3502NLCi, 3502WLCi, 3503LCi, 3503WLCi, ZL6)Aspire 3600 (3603WXCi, 3603WXMi, 3602NWXM, 3603WXCi 3603WXMi, 3603NWXM 3603NWXMi, 3603XCi, 3608NWXCi, 3608WXCi 3608WXMi)Aspire 3610Aspire 5000 (5002LMi, 5002WLMi, 5004WLMi)Aspire 5030, 5510Aspire 9100 Acer TravelmateTravelMate 2xx-Series: (200DX / 200T / 201 / 201T / 202 / 202T / 210 Series / 210 / 210T / 210TER / 210TXF / 211 / 211T / 212 / 212T / 212TE / 212TXV / 213 / 213T / 213TX / 213TXV / 220 / 222 / 223 / 225Series / 222X /...
Read More

New Compatible Dell Notebook 65W 19.5V 3.34A AC Adapter/Charger Grade A 3 months warranty

Feature available to Store Members We are selling brand new item that you are looking for a long time..   New Compatible Dell Notebook 65W 19.5V 3.34A AC Adapter/Charger Grade A With Waranty 3month. Compatible Models: Dell Inspiron : 1150 1420 1501 1520 1521 1525 1526 1720 1721 6000 6400 8500 8600 9200 9300 9400 300M 500M 505M 600M 630M 640M 700M 710M E1405 E1505  Dell Latitude : 100L 131L D400 D410 D420 D430 D500 D505 D510 D520 D530 D531 D531N D560 D600 D610 D620 D630 D630N D631 D631N D800 D810 D820 D830 D830N X300 Dell XPS M140 M1210 M1330 M1530Dell Studio15 17 Dell Precision M20 M2300 M4300 M65 M70DellVostro 1000 1400 1500 1700 and others that meets the same specification and size. This is compatible adapter,so if it can fits with your notebook (make sure ac output and size same with your notebook), you can buy this adapter / charger and use to your notebook without worries.   Warranty up to 3 MONTHS Limited Warranty Weight: 0.42kg - 0.48kg Output Power: 65W,...
Read More

computer classs

COMPUTER CLASS!!! END YEAR PROMOTION!!!  DON’T  MISS IT…. BASIC COMPUTER CLASS ONLY FOR A MONTH!!!  kami merupakan sebuah syarikat yang berpengalaman,menyediakan program latihan untuk subjek komputer yang berkenaan dimana yang diperlukan oleh setiap orang,terutamanya para pelajar,pekerja dan orang awam.kami menyediakan subjek yang bertepatan yang memenuhi kriteria yang diperlukan dalam mencari kerja atau dalam bidang pendidikan.sebagai tambahan,kami juga menyediakan tenaga pengajar yang khusus dan berpengalaman dalam bidang IT. SUBJEK                      Microsoft word 2007-Basic                                             Microsoft power point 2007 – Basic Microsoft excel 2007- Basic Intro to internet skills Intro to email Price package PROMOTION (5 subjects) -standard Package RM350 (NP: RM 500) -PROMOTION :RM310 -student PackageRM250 (NP: RM450) *STARTING OCTOBER 2012call 0380605738 ...
Read More

Pannnaassss!!!!

Kenapa Notebook PANAS! Pasti ramai yang pernah atau sedang mengalami keadaan di mana notebook anda panas. Bagi yang baru beli atau dalam keadaan normal mungkin selepas beberapa jam pakai baru ia akan panas. Namun bagi sesetengah kes, pakai tak sampai sejam pun da panas gilerr...sumtimes baru on je da panas...Apa sudah jadi..mungkin ada sesetengah yang dah tau, namun bagi yang tidak tau di sini kami ingin kongsikan pengalaman sebenar kami...Pertama sekali, kebiasaannya laptop panas disebabkan oleh processor yg berfungsi di dalam laptop. processor ni macam kepala kita, di mana ia berfungsi untuk memikirkan segala apa yang kita buat dengan laptop kita...so,ia sama dengan kita bila kita terlalu banyak berfikir maka kita pun akan pening kepala. Processor juga akan pening,ia akan beritahu kita dengan cara panas, kemudian dia akan meragam di mana ia akan selalu slow untuk buat kerja (process) atau lebih teruk ia akan hang... Bagaimana untuk mengatasinya??  ...
Read More